„Mlad i radostan“ – obrade pesama nastalih u Jugoslaviji osamdesetih

Kultura 14. nov 202112:53
Podeli:
Izvor: Foto: Laslo Antal

Lidija Andonov, iz grupe Sixth June, i Andrija Pavlović, iz LP Dua, udružili su se u poduhvatu stvaranja muzičkog albuma obrada pod nazivom "Mlad i radostan", za glas, klavir i kontrabas, koji izlazi 10. decembra.

Ideja muzičara je da ispričaju priču o muzici, pesmama i autorima koji su svoje karijere započinjali u periodu 80-ih godina, u danas nepostojećoj državi, Jugoslaviji. Ovo je njihov omaž jednoj muzičkoj civilizaciji i pesmama koje su obeležilie naše živote, navode autori.

Album je snimljen u saradnji sa kontrabasistom Gregom Koenom koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa muzičarima kao što su Lori Anderson, Tom Vejts, Džon Zorn i i Dejvid Birn. Snimatelj albuma je Andrej Mladenović.

„Mlad i radostan“ će krajem ove godine, tačnije od 10. decembra, biti objavljen najpre digitalno, a potom i na vinilu u izdanju izdavačke kuce „Sweet Sensation“, koju su početkom ove godine osnovali članovi grupe Sixth June i pijanista Andy Pavlov.

Lidija Anodnov, pevačica i glumica, snimila je sa muzičko-vizuelnom grupom Sixth June sedam albuma i imala zapažene koncerte širom sveta na festivalima i u značajnim klubovima poput Berghain u Berlinu. Osnovala je prvo udruženje dramaterapije u Srbiji.

Andrija Pavlović je pijanista i kompozitor, osnivač i član muzičkog sastava LP Duo. Objavljuje i pod pseudonimom Andy Pavlov.

Komentari

Vaš komentar