Mišel Franko dobio počasno Srce Sarajeva

Kultura 18. avg 202100:05 > 00:06
Izvor: F.Z/N1

Meksičkom reditelju, scenaristi i producentu Mišelu Franku uručeno je Počasno Srce Sarajeva, priznanje koje je dobio na prošlogodišnjem, 26. izdanju Sarajevo Film Festivala (SFF).

“Franko nije bio na prošlogodišnjem festivalu, koji je zbog pandemije održan u online formi, a Počasno Srce Sarajeva biće mu uručeno večeras u Letnom bioskopu, pre projekcije njegovog filma ‘Novi poredak’”, navodi se u saopštenju SFF-a.

“Novi poredak” je premijerno prikazan u Veneciji 2020. godine, gde je osvojio Srebrnog lava – Veliku nagradu žirija, a na 27. SFF-u se prikazuje u okviru programa Open Air.

POVEZANE VESTI

Počasno Srce Sarajeva Francu se uručuje kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umetnosti, kao i za podršku SFF-u.

Franko je prvi put posetio Sarajevo 2009. godine kada je na SFF-u prikazan njegov prvi dugometražni film “Daniel i Ana”, koji je premijeru imao u sekciji “Directors’ Fortnight” na Filmskom festivalu u Kanu.

Na 23. SFF-u 2017. godine Franko je bio predsednik žirija Takmičarskog programa – igrani film. Njegov film “Avrilina kćerka”, prikazan u sklopu Open Air programa 23. SFF-a, osvojio je nagradu žirija sekcije “Un Certain Regard” na Filmskom festivalu u Kanu.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival se održava od 13. do 20. avgusta.

Komentari

Vaš komentar