Milena i Dragan dobijaju trg na Vračaru, Šotra kaže – više nema takvih

Kultura 20. jul 202111:5516 komentara
Podeli:

Reditelj Zdravko Šotra izjavio je, na budućem Trgu Milene i Dragana, da mu je drago da ih se neko setio. Govoreći o programu "Obraz uz obraz", seća se kako su ga pre 50 godina zvali kad su hteli da se pravi šou. "Rekao sam da ne umem to da radim, šta ne umeš, uzmi čoveče malo šale, malo plesa... Ispostavilo se da je to jedan od najtežih poslova koje sam radio u životu, ali imao sam Milenu i Dragana, već je to mnogo značilo", kaže.

Na Vračaru je počela izgradnja Trga Milene i Dragana. Nazvan po glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću, trg će imati pet novih stabala, osam parking mesta za bicikle, pet novih klupa i jednu česmu. Trg će dobiti i skulpturu „Obraz uz obraz“, nazvanu po kultnom šou-programu koji je vodio ovaj glumački i životni tandem, a koji je režirao Zdravko Šotra.

„Drago mi je da se neko setio Milene i Dragana, to će obradovati mnoge ljude kojima su Milena i Dragan učinili mnogo radosti i zadovoljstva u životu“, kaže Šotra.

Govoreći o programu „Obraz uz obraz“, seća se kako su ga pre 50 godina zvali kad su hteli da se pravi šou.

„Rekao sam da ne umem to da radim, šta ne umeš, uzmi čoveče malo šale, malo plesa… Ispostavilo se da je to jedan od najtežih poslova koje sam radio u životu, ali imao sam Milenu i Dragana, već je to mnogo značilo. Taj neodoljivi šarm koji je zračio iz njih, bio je takav da smo mi od početka osvojili čitavu Jugoslaviju. Zagreb, Ljubljana, Sarajevo, sa svih strana stizale su hvale i to nas je obavezivalo da nastavimo tako i to je bila najveća teškoća, ta obaveza da budemo na nekom nivou, da sačuvamo dobar ukus, dobru meru, a da bude sve duhovito. Da nešto bude duhovito, to je nešto najteže, zato mnogi to izbegavaju“, kaže Šotra.

Kaže da mu je najdraže što ima od toga jedan crtež koji je neki karikaturista napravio.

„Ja stojim i držim njihove glave sastavljene obraz uz obraz, da ispadne da sam ja sastavio dve plemenite duše“, kaže, dodajući da ima mnogo lepih uspomena.

Seća se da su „dovukli“ svetsku zvezdu, italijansku glumicu Đinu Lolobriđidu.

„Bila je kod Tita na Brionima, vojni avion je vozio, pa je vratio, ovde je bila modna revija. Nekako sam je ubedio da učestvuje u programu ‘Obraz uz obraz’. Onda je želela da vidi, pa je bila iznenađena što je u koloru, kaže pa mi u Italiji još nemamo kolor, a ja kažem mi smo u svemu uvek bili avangarda“, kaže Šotra.

Mišljenja je da danas nema glumaca kao što su bili Milena i Dragan.

„Nemamo, danas ima dobrih glumaca, sjajnih, ali nema osobenih ličnosti. Nekada su postojale, ne samo da je doabr glumac, nego nešto iznad toga, osobena ličnost, to su Milena i Dragan, zato će imati ovaj trg“, rekao je on.

Komentari

Vaš komentar