Martovski festival naredne nedelje – projekcije, tribine, razgovori…

Kultura 13. apr 202113:29 > 13:30 0 komentara
Promo / Martovski festival

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma održaće se naredne nedelje u Domu omladine Beograda.

Biće prikazane kompletne takmičarske selekcije iz 2020. i 2021. godine, budući da prošle godine festival nije održan zbog pandemije koronavirusa.

„Planirane su brojne specijalne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, razgovori sa gostima festivala, master-klasovi i drugi prateći programi“, piše u saopštenju.

Najavljeno je i da će biti dodeljene festivalske nagrade i za 67. i za 68. izdanje festivala.

Svečano otvaranje biće u ponedeljak, 19. aprila a festival će trajati do nedelje, 25. aprila. Cena ulaznice je 200 dinara – dok studenti filmskih akademija uz indeks mogu besplatno da posećuju projekcije.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma je stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd, u organizaciji Doma omladine Beograda.

Pokrovitelji festivala su Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja i Filmski centar Srbije.

Filmovi koji se takmiče u kategoriji kratkog igranog filma – nacionalna selekcija su: „Izgubljeni dani“ u režiji Jovane Avramović, „Kako sam pobedio lepak i bronzu“ u režiji Vladimira Vulevića, „Pas i vetar“ Jovane Marković, „Skup“, „Slobodan“ u režiji Miroslava Savića, „Sve kako treba“ Nikole Stojanovića, najavili su organizatori.

U Selekcionoj komisiji takmičarskog programa 68. Martovskog festivala su Nikola Majdak mlađi, direktor fotografije, Milan Nikodijević, profesor produkcije, Vladimir Šojat, autor i montažer, Dragana Latinović, rediteljka i producentkinja. Umetnički direktor Martovskog festivala je Dejan Dabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!