„Marko“ na Motovun festivalu, projekcija posvećena Feđi Stojanoviću

Kultura 30. jul. 202110:45
Podeli:
Izvor: Promo

Na 24. Motovun film festivalu kratki igrani film "Marko" reditelja Marka Šantića, imao je regionalnu premijeru. Ovo ostvarenje je hrvatsko-srpsko-francusko-slovenačka koprodukcija.

Projekcija je bila posvećena našem nedavno preminulom glumcu Feđi Stojanoviću, koji pored Mate Gulina, Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića igrao u ovom filmu, ostvarivši tako jednu od poslednjih svojih uloga na filmu.

Projekciji su prisustvovali reditelj Marko Šantić i direktor fotografije Ivan Zadro.

Film je producirala Jaka produkcija iz Zagreba (uz podršku Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)), a koproducirao NFC Filmart (uz podršku Filmski centar Srbije) i Hippocampe productions iz Francuske i Invida iz Slovenije.

„Marko i Ankica nikada nisu preboleli smrt svoga sina jedinca Ante, koji je poginuo u ratu. Na predlog suseda Stipa da Antinu sobu iznajme turistima, Marko se duboko uvredi, no Ankica ga nagovori da pristane. Iznajmljivanje soba lak je izvor zarade, posebno starijim ljudima, ali Marka ipak izjeda činjenica da u krevetu njegovog sina sada spava nepoznati muškarac“, navodi se u opisu filma.

Osim u Motovunu, “Marko” učestvuje i u programu LA Shorts festivala u Los Anđelesu, koji se održava od 1. do 31. jula.

 

 

Komentari

Vaš komentar