Ljubomir Bulajić najbolji glumac Filmskih susreta u Nišu po izboru publike

Kultura 27. avg 202117:40 > 17:425 komentara
Podeli:
Aleksandar od Jugoslavije, snimanje serije, serija, Kralj aleksandar
Izvor: Promo/Goran Đukanović

Kako su saopštili organizatori Filmskih susreta u Nišu, za ulogu kralja Aleksandra Karađorđevića u seriji Aleksandar od Jugoslavije, Ljubomir Bulajić je prema oceni publike odneo titulu glumca Festivala.

„Ponosan sam na ovo priznanje, veliki broj ljudi je glasao, i posebno sam srećan što se to događa u Nišu. Ovaj grad i glumački festival su mi od malih nogu u srcu. Ovaj dan mi je počao jako lepo“, rekao je za Nova.rs Ljubomir Bulajić, koji je tumačeći glavnu ulogu u seriji Zdravka Šotre „Aleksandar od Jugoslavije“, glasovima publike izabran za najboljeg glumca 56. Filmskih susreta u Nišu, prenosi Naissus info.

Večeras će uz dodelu zvaničnih nagrada biti i zatvoreni ovogodišnji Filmski susreti, a posle ceremonije dodele biće prikazan dokumentarni film Glumčina o Zoranu Radmiloviću i prva epizoda serije Branilac.

O tome kome će pripasti priznanja „Gran-pri Naisa“, „Carica Teodora“, „Car Konstantin“, kao i povelje za najbolju mušku i žensku ulogu i druge nagrade, odlučivaće žiri, na čijem je čelu glumica Ljiljana Dragutinović. Nakon dodele nagrada, 56. Filmski susreti i zvanično će biti zatvoreni.

Nakon zatvaranja, od 22 sata biće prikazan dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću „Glumčina“, u kome o Zoranu Radmiloviću, svedoče oni koji su najčešće sa njim sarađvali – Dušan Kovačević, Siniša Kovačević, Mira Banjac, Aljoša Vučković, Jelisaveta Seka Sablić, Goran Marković, Bogdan Diklić i Svetlana Bojković. Film City Produkcije režirao je Vladimir Ristić.

Nakon filma, premijerno će biti prikazana prva epizoda serije Branilac, zasnovanoj na istinitim događajima. Glumačku postavu čine Tihomir Stanić, Marko Živić i Aleksandar Đurica.

Komentari

Vaš komentar