Lepe vesti za ljubitelje filma „Dina“: Stiže drugi deo, poznato i kad

Kultura 27. okt 202112:46 > 14:04 6 komentara
Scena iz filma Dina Foto:Tanjug/Warner Bros. Pictures via AP

Posle mnogo iščekivanja, Denis Vilnev će konačno završiti svoju dvodelnu adaptaciju romana Frenka Herberta "Dine".

Kompanija Legendary Entertainment je zvanično dala zeleno svetlo za drugi deo filma „Dina“. Ovo je, kako prenosi Indie Wire, sjajna vest za ljubitelje prvog dela ovog filma. Warner Bros će pustiti „Dinu 2“ u bioskope 20. oktobra 2023.

Globalno, „Dina“ je zaradila 220 miliona dolara. Warner Bros. je čekao da vidi koliko će se ovaj film dobro pokazati pre nego što je zvanično prepustio reditelju Vilnevu da radi na scenariju za drugi deo.

„Upravo sam saznao da zvanično nastavljamo sa filmo ‘Dina 2′“, rekao je Vilnev.

Mitska avantura, koju je potpisao reditelj Deni Vilnev, premijerno je prikazana početkom septembra na Venecijanskom filmskom festivalu, i dočekana je uz izvrsne kritike.

Ova naučno fantastična filmska priča donosi storiju o sinu plemićke porodice, kome je poverena zaštita najvrednije stvari i ključnog elementa u galaksiji. Vilnev režira priču o Polu Atridesu, sjajnom i nadarenom mladiću, stvorenom da postigne velike stvari, i koji stoga mora da otputuje na najopasniju planetu u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda. Međutim, uvučen je u sukob oko distribucije najvrednijeg elementa u galaksiji, koji se nalazi samo na Arakisu… Sve mogu da prežive samo oni koji uspeju da pobede svoj strah.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare