Lena Bogdanović: Prijavom poslata važna poruka – prijavite nasilnika

Kultura 18. jan. 202113:27 > 14:349 komentara
Podeli:

Važno je da je poslata poruka upravo sa prijavom i što je jedna tako uspešna osoba odlučila da progovori, rekla je glumica Lena Bogdanović govoreći o slučaju koleginice Milene Radulović i prijavi protiv nastavnika glume Miroslava Aleksića za seksualno napastvovanje.

„Dobro je što je jedna tako uspešna osoba odlučila da progovori. Niko ne želi tu vrstu publiciteta, niko ne želi da proživljava tu traumu ponovo, da deli najužasniju stvar koja joj se dogodila sa celim svetom… važno je što je upravo ona to rekla, koja ima kredibilitet i autoritet u profesiji i dala je tako i primer mladim devojkama da izađu sa svojim ispovestima“, navela je Bogdanović.

Ono što na kraju ohrabruje, kako je kazala, jeste da je ovo prvi put da je podnesena prijava, nije ostalo na nivou optužbe.

„Nije rekla kazala, nije samo pričali smo u okviru struke, nego je zaista podneta prijava. Očekujem da će sada tužilaštvo da radi svoj posao i kasnije pravosuđe, i da će time i drugi ljudi dobiti ideju da prijave svoje naslinike i situacije u kojima su se osećali zlostavljano“, rekla je Bogdanović.

Ona je ocenila i da je važno da je poslata poruka – prijavite nasilnika, kao i roditeljima – razgovarajte sa svojom decom, osluškujte ih, pokušajte da saznate da li je sve u redu.

„Najvažnije je da je to otišlo na jedan konkretan plan, nije na nivou priče, jedna reč protiv tuđe, komentari, društvene mreže i ruganje ženama, što se često dešava“, kazala je Bogdanović.

Svako ima prava da prijavi takav slučaj kada želi, kada se oseća sigurno, i to što se dogodilo, to ne zastareva, istakla je gošća Novog dana.

Govoreći o koleginici Mileni Radulović, ona je rekla da se radi o „divnoj, mladoj, suptilnoj ženi, koju veoma ceni“.

„Saosećam i sa njom i svim devojkama koje su podnele prijavu. Strašno je što se radi o maloletnim osobama i što se to dogodilo u okruženju koje bi trebalo da bude plemenito – a to je škola za decu“, rekla je Bogdanovć i dodala da čestita devojkama koje su podnele prijavu na hrabrosti.

Komentari

Vaš komentar