Kusturica demantuje: Nisam direktor teatra ruske vojske

Kultura 01. mar 202217:11 > 17:1521 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Reditelj Emir Kusturica demantovao je da je postavljen za direktora Teatra ruske armije, navodeći da takvo tumačenje verovatno ide iz srodnosti internacionalne reči „režiser“ i „direktor“.

„Ja nisam nikakav direktor Teatra vojske Rusije, nekadašnjeg Teatra sovjetske armije, nego sam poslednja tri meseca razgovarao o mogućnosti postavljanja na scenu mojih filmova u formi teatarskoj“, naveo je Kusturica za Sputnjik.

POVEZANE VESTI

On je istakao da u Teatru ruske armije može da gostuje kao reditelj „kad ova burna vremena prođu“.

„Ta dezinformacija da sam ja direktor, ona verovatno ide iz srodnosti internacionalne reči režiser i direktor. To se vrlo lako može proveriti kod Rusa, u nekim papirima i lako se može doći do istine“, precizirao je Kusturica.

Komentarišući vest da je zbog te činjenice češki festival Febiofest odlučio da mu oduzme nagradu festivala Kristijan, Kusturica je rekao da to samo govori da je krenuo takozvani lov na veštice.

„Zapravo, pravoverni i krivoverni neće biti deljeni religijski nego ideološki. Ja se nagrade jedva i sećam, ali to mene ne uzbuđuje, neka oni tu nagradu uzmu, ako ima šta da se uzme“, zaključio je on u izjavi za Sputnjik.

Komentari

Vaš komentar