Kulturi i umetnosti posvećeno svega tri odsto TV programa

Kultura 30. dec 202014:57 > 31. dec 2020 12:573 komentara
Podeli:
pozorište
Izvor: Vladimir Veličković / Srpsko narodno pozorište

Televizijske stanice u Srbiji posvetile su umetnosti i kulturi svega tri odsto svog programa u prošloj godini, dok je narodna muzika u istom periodu zauzimala 4,3 odsto programskog sadržaja, pokazuju podaci koje je objavio Republički zavod za statistiku (RZS).

Najzastupljeniji je bio informativni program sa 21 odsto udela u ukupno emitovanom programskom sadržaju na svim televizijama, sledi igrani program sa nešto manje od 20 odsto, dok je na trećem mestu muzički program sa oko 16 odsto.

Povezana vest

Sedam odsto televizijskog programa bilo je rezervisano za zabavne sadržaje, po četiri odsto bilo je posvećeno sportu i obrazovnom programu, a skoro tri odsto dečjem i omladinskom programu. Ostali govorni i dokumentarni programi bili su zastupljeni sa 4,5 odsto.

Ono od čega televizije žive – oglasi i promotivni program, zauzimalo je nešto manje od 11 odsto ukupno emitovanog programa.

U Srbiji je prošle godine dozvolu za rad imalo 117 televizijskih stanica, od kojih je devet emitovalo program na nacionalnom nivou.

Komentari

Vaš komentar