Kralj Čačka: Snalazimo se kao pirati na moru

Kultura 14. apr 202114:375 komentara
Izvor: N1

Čovek se odvojio od prirode, pa i od sopstvene prirode, kaže frontmen grupe "Kralj Čačka" Nenad Marić.

Govoreći o učešću na ekološkom protestu, on je za N1 rekao da kada je dobio poziv da učestvuje nije razmišljao ni sekunde, jer se to, kako kaže, ne odbija.

POVEZANE VESTI

„Ako mogu da doprinesem takvoj ideji, takvoj poruci, tu sam. Problem je taj što se čovek odvojio od prirode, pa se odvojio od sopstvene prirode, a rokenrol muzika, ona prava je ono što je priroda – ona se bavi tim kroz sve probleme kroz koje čovek prolazi kroz život u različitim sredinama… život je pre svega na prvom mestu, ljudski život, to je na prvom mestu“, kazao je.

Nenad Marić učestvuje večeras na tribini pod nazivom „Fenomen rokenrol kulture“, u Ustanovi kulture Parobrod. On je rekao da će na tribini govoriti o svom načinu izražavanja kroz sliku, muziku i reč.

Ideja je demistifikacija i približavanje procesa stvaranja, kako je najavio, da se pokrene dijalog, da publika može da postavlja pitanja.

On je ocenio da rokenrol postoji, ali utisak je da ga je sve manje zahvaljujući medijima i zato što je sve manje prostora za to gde ta muzika može da se čuje i vidi. „Ona nije podržana i kao da je odstarnjena iz mejnstrim medija, čast izuzecima“, dodao je.

Upitan i o tome kako se muzičari snalaze u vremenu korone, on je rekao da koriste svaku priliku koja im se ukaže kao „tračak svetlosti“.

„Snalazimo se kao pirati na moru, uvek prvo strada kultura, jeste baš nezgodna situacija“, dodaje.

„Nije ovo nešto mnogo inspirativno, zbunjena je situacija, količina zbunjenosti koju ljudi osećaju je kao – šta se ovo dešava… postavljamo pitanja samima sebi, nije inspirativno, jedni način je sklanjanje u mirko svetove i pokusati da se tu radi. Ja imam unutrašnji, lični put istraživanja, a imam i jedan angažovani, ali u poslednje vreme me se više zanima sve što je unutar mene, pa da to kažem kroz pesmu“, naveo je kralj Čačka.

Komentari

Vaš komentar