Koncert kvarteta Olega Kirejeva „Jazz Classic“ u Beogradu

Kultura 13. okt. 202119:13
Podeli:
Izvor: Promo

Koncert kvarteta Olega Kirejeva pod nazivom “Jazz Classic” biće održan 17. oktobra (nedelja) u Velikoj sali Akademije 28, u Beogradu. Publici će se predstaviti eminentni ruski saksofonista Oleg Kirejev, bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović, najavili su organizatori.

Jazz Classic predstavlja projekat, koji sadrži džez standarde velikana poput Kola Portera, Džozefa Kozme, Berni Milera i drugih u autentičnom aranžmanu Olega Kirejeva i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta.

Vodeći ruski saksofonista Oleg Kirejev razume se u dobru muziku, oslobođenu žanrovskih ograničenja, navode organizatori. „Njegov zvuk je hipnotički i senzualan, piše veoma ugledni časopis All About Jazz o Kirejevu, ponekad grleni, kao kod Koulmena Hokinsa, a nekada hrapav i opčinjavajući, kao kod velikog Bena Vebstera.

„Nije potrebno biti stručnjak da bi se slušao i voleo džez. Džez, kao i bilo koji pravac u umetnosti, životu, bilo kojoj delatnosti, u bilo čemu – ima mnoštvo tonova, nijansi, boja i osobenosti. Volim da pišem i izvodim muziku za široki krug ljudi, za one koji odavno u materijalu traže nove utiske i one za koje je muzika prijatna i svakodnevna podloga, izvor za dizanje raspoloženja i stvaranja atmosfere“, kaže Kirejev.

„Postoje džez numere koje vas obuzimaju, plene i ne puštaju. Na novom albumu Jazz Classic snimio sam osam „najzaraznijih“: All of Me, Misty, Autumn Leaves, Take the A Train i druge“, dodaje.

Oleg Kirejev je šire poznat u svetskim džez krugovima, njegov album The Meeting, snimljen uz učešće istaknutog džez trubača Toma Harela, dospeo je na listu TOP 100 američkih radio-stanica i zadržao se na njoj nekoliko nedelja. Oleg Kirejev mnogo sarađuje sa srpskim muzičarima i ima zajedničke projekte s Vasilom Hadžimanovom i pijanistom Draganom Čalinom.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen.

Komentari

Vaš komentar

<