„Kljun“ zatvara palićki festival – tajne, detektivka i Mićkov „DB pogled“

Kultura 23. jul 202119:43 > 24. jul 2021 08:59 0 komentara

Ovogodišnje izdanje Palić film festivala zatvara se u petak uveče pretpremijerom dve epizode nove serije "Kljun". Nova serija u produkciji United medije će se od jeseni emitovati na televiziji Nova S.

Mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, poslata je u Suboticu da ispita seriju sumnjivih samoubistava. Iza svega se krije opasna zavera i duboko zakopane tajne iz prošlosti, a Sonja ih otkriva delom i zahvaljujući svojim snovima – koji se povremeno ostvaraju. To je ukratko zaplet serije „Kljun“, prve domaće serije krimi žanra, u kojoj je glavna uloga poverena ženi.

Povezano

„Ono što je interesantno i što je meni bilo uzbudljivo je zapravo više uloga u kojima ona mora da bude, češće nevoljno, tako da i uloga majke i uloga inspektora na krvnim deliktima i uloga supruge, i uloga kćerke, i uloga partnera“, kaže glumica Ivana Vuković.

Dragojub Ljubičić Mićko glumi Sonjinog staratelja i inspektora državne bezbednosti. Prilika da ga publika upozna i izvan humorističnog žanra.

„Kada su me pozvali za ovu ulogu prvo moje pitanje je bilo otkud ja, pošto su seli preko puta mene, oni su se nešto smejuljili dok su pričali i kažu, eto to je taj pogled to je to, e zbog toga, to je kombinacija neka harizmatične mističnosti, ne znaš da li ti misli dobro ili ti misli loše. Pa sam ja to juče u naslovu intervjua u Danasu rekao da me ljudi optužuju da imam pogled DB-a, znači DB pogled“, kaže Ljubičić.

Serija je snimana na više lokacija van Beograda, veliki deo snimljen je u Subotici, a pretpremijera prve dve epizode zatvara ovogodišnji Palić film festival. Prva sezona ima 10 epizoda, a premijerno će se prikazivati od jeseni na televiziji NOVA S.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!