Jubilarno 50. izvođenje „Tartifa“ u Narodnom pozorištu Sombor

Kultura 29. okt. 202116:221 komentar
Podeli:
Izvor: Promo / Narodno pozorište Sombor

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor predstava TARTIF će večeras biti odigrana jubilarni 50. put.

Predstava „Tartif“, autorski projekat Igora Vuka Torbice, rađena je po motivima originalne Molijerove drame, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad. Predstava ukazuje na našu moralnu slabost, izmanipulisanost zbog nametnutog osećaja krivice, na naše pristajanje na neprihvatljive uslove života, potičinjenost, glupost i laž. U predstavi igraju Saša Torlaković, Hana Selimović, Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Danica Grubački, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor, Dragana Šuša/Milijana Makević.

Narodno pozorište Sombor sa predstavom „Tartif“ učestvovalo je na festivalima u Kragujevcu, Zrenjaninu, Šapcu, Aleksandrovcu, Užicu, Mladenovcu, Beogradu, kao i na festivalima u Sarajevu, Banjaluci, Baru i u Sofiji. U svojoj prvoj godini postojanja, „Tartif“ je osvojio preko 20 nagrada na festivalima u zemlji i regionu.

Bijenalnom Nagradom za režiju „Bojan Stupica“ za 2019. godinu nagrađena je režija predstave „Tartif“ po motivima originalne Molijerove drame, autorski projekat reditelja Igora Vuka Torbice, realizovan u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad.

Prvo sledeće izvođenje predstave „Tartif“ biće u okviru festivala „Naši dani“ u Beogradskom dramskom pozorištu u Beogradu, 2. novembra 2021. godine.

Komentari

Vaš komentar