„Još jedna tura“ u bioskopu, deset dana pred domaćom publikom

Kultura 13. apr 202114:11 4 komentara
Promo

Film dansko-švedske koprodukcije „Još jedna tura", dobitnik BAFTA nagrade za najbolji film van engleskog govornog područja, u bioskopu će moći da pogleda domaća publika od 15. do 25. aprila.

„Još jedna tura“ je nagrađen i sa nekoliko priznanja Evropske filmske akademije u Berlinu, kao što je priznanje za najbolji evropski film, dok je reditelj Tomas Vinterberg proglašen najboljim evropskim rediteljem za rad na ovom ostvarenju, a ruku mu je istovremeno dopala i nagrada za najbolji scenario.

Komedija sa elementima drame koja je trenutno nominovana u dve kategorije za nagradu Oskar (u kategoriji za najboljeg reditelja i najbolji film van engleskog govornog područja), opisuje život četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi. Oni istovremeno pokušavaju da poboljšaju svoj život time što eksperimentišu konstantnim održavanjem nivoa alkohola u krvi.

Uloge za ovaj film poverene su Madsu Mikelsenu koji je nosilac „evropskog Oskara“ za najboljeg glumca Evropske filmske akademije u Berlinu, kao i Tomasu Bo Larsenu i Magnusu Milangu.

Tokom 10 dana prikazivanja, ljubitelji evropskog filma će ovo ostvarenje moći da pogledaju u tri termina u Komabnk dvorani.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare