Igra, igra, igrica: Počinje Dečji oktobarski salon

Kultura 02. okt. 202115:08 > 15:25
Podeli:
Izvor: Anarosa de Bastiani / Pixabay

Dečji oktobarski salon počeo danas u Muzeji primenjene umetnosti pod sloganom "Igra, igra, igrica" i trajaće do kraja meseca, saopštili su organizatori ove manifestacije, 56. po redu.

Na ovogodišnji konkurs za 56. Dečji oktobarski salon, čija je zadata tema bila igra, prijavilo se 60 ustanova, među kojima su predškolske ustanove, osnovne škole, ateljei i likovne radionice, a po propozicijama konkursa, učestvovala su deca uzrasta od 4 do 14 godina. Selekcioni žiri u sastavu: prof. Marina Kostić, dipl. dizajner tekstila i Marija Labudović, dipl. dizajner i konzervator tekstila, odabrale su 450 radova za izlaganje.

Ove godine dominiraju radovi primenjene umetnosti, a među motivima preovladavaju igrališta u parkovima na otvorenom sa igrama kao što su lastiš, klikeri, školice, deca u igri sa svojim ljubimcima. Figure su izvedene u tehnici keramike, papir mašea, ali i od sapuna. I najveći rad na izložbi je šah koji su izvela deca iz likovne radionice Dečjeg kulturnog centra.

Među odabranim radovima ima najviše lutaka izrađenih od papira, tekstila, plastike. Autori kataloga i izložbe u Muzeju primenjene umetnosti su Milica Cukić, muzejski savetnik i Lea Zei, likovni pedagog, dok će se Dečjem salonu do 30. oktobra održati i brojne radionice.

Komentari

Vaš komentar