I reditelj Aleksandar Conić podneo ostavku u Upravnom odboru FCS

Kultura 15. jan 202218:01 0 komentara
filmski centar Srbije
N1

Upravni odbor Filmskog centra Srbije ostao je bez još jednog člana. Ostavku je na lični zahtev podneo reditelj Aleksandar Conić, a Vlada Srbije ga je razrešila te dužnosti što je danas objavljeno i u Službenom glasniku.

Conić za Nova.rs ističe da je ostavku dao iz ličnih, odnosno profesionalnih razloga.

„Tri i po godine sam bio član UO FSC, i mislim da sam donosio odluke koje su bile najbolje po srpsku kinematografiju. Moguće je da sam nekada grešio ali prihvatio sam se te obaveze i zato preuzimam odgovornost za svaki glas koji sam dao“, kaže reditelj i dodaje da nema više ni vremena ni snage da se time bavi, jer ima mnogo obaveza koje ga čekaju, a zanemario ih je.

Tako je nakon ostavki Aleksandra Erdeljanovića, Sandre Perović, Miroljuba Stojanovića, Anđelije Andrić, i nedavne smrti glumca Vladana Živkovića, ovo telo spalo na „tri slova“, a to su reditelj Miroslav Lekić, montažer Petar Jakonić i Jelena Trivan, predsednica UO FCS.

Sve je počelo 25. novembra prošle godine kada je Upravni odbor FCS poništio bez obrazloženja Pozivni konkurs za eminente reditelje koji je predložila Konkursna komisija. Na taj konkurs aplicirali su Želimir Žilnik sa ostvarenjem „Sloboda i barbarizam“, Goran Marković sa filmom „Doktor D“ i Srđan Dragojević sa „Škartovima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!