Golubović: Autobusom sa Goranom Markovićem uz anegdote sa snimanja

Kultura 25. nov 202108:18 0 komentara

Osim velikog broja zanimljivih filmova i dosta novih imena autorskog filma na Festivalu autorskog filma, koji počinje u petak, veliki događaj jeste i dodeljivanje nagrade za životno delo reditelju Goranu Markoviću i posveta tom našem velikom filmskom stvaraocu, rekao je Srdan Golubović, predsednik Saveta Festivala autorskog filma.

Filmska tura na koju će publiku voditi Goran Marković trajaće četiri sata. „Ako postoji neko ko je zaista Beogradski reditelj i ko je skoro svim svojim filmovima slikao Beograd i to je Goran. On će nas voditi po lokacijama svojih filmova, ići će autobus od lokacije do lokacije, Goran će pričati anegdote.. događaj će biti sniman, pa će se i puštati na društvenim mrežama, jutjubu, jer je specifičan događaj u pitanju“, objasnio je reditelj.

POVEZANE VESTI

Publika će imati priliku da otkriva nova autorska imena, naveo je Golubović, a postoji i novi program „Sirovo“ posvećen žanrovskom autorskom filmu.

On je izdvojio i nekoliko domaćih premijera, pre svega „Kelte“, nagrađivani film, jedan od uspešnih filmova ove godine, „Elegiju lovora“ i „Rampart“. „Puno je novih mladih autora iz Srbije i iz regiona. Tradicija festivala je otkrivanje novih hrabrih glasova. Pokušavamo da ohrabrimo ljude sa naših prostora da budu hrabri u stvaranju svojih filmskih dela“, kazao je Golubović.

Prvi put festival će se u isto vreme održati u još deset gradova. „To je dobro i značajno, kroz saradnju sa tim bioskopima smo videli koliko je to tim sredinama važno, da imaju sadržaj koji je poseban, a u isto vreme kao i Beograd, i da prikazuju izbor umetničkog filma iz celog sveta“, istakao je gost N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!