Gojković: Utvrditi na šta je otišlo stotine miliona dinara u Muzeju u Jagodini

Kultura 06. jul. 202116:3812 komentara
Podeli:
maja gojković muzej jagodina
Izvor: Ministarstvo kulture

Mora da se izvši revizija sredstava uloženih u rekonstrukciju Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, da bismo videli na šta je otišlo na stotine miliona dinara, rekla je ministarka kulture Maja Gojković tokom obilaska radova, saopšteno je iz njenog kabineta.

“Oko 339 miliona dinara je predviđeno za čitavu obnovu i rekonstrukciju, do sada je mnogo uloženo, kao i 300.000 evra za nedefinisani prostor u Beton hali u Beogradu koji za sada nije profunkcionisao i ne možemo da uđemo u trag na šta su sredstva tačno utrošena”, naglasila je ministarka.

Prema njenim rečima, tendencija ministarstva je da, uz pomoć novog rukovodstva, Upravnog i Nadzornog odbora i direktorke, ova institucija ponovo dođe na svoje mesto i da ovaj muzej bude jedan od prestižnih muzeja naše države u koji će dolaziti posetioci i izvan Jagodine i da ono šta znaju strani stručnjaci o blagu koje ovde postoji u depoima postane dostupno svima.

“Danas je izgleda osnovna osobina ministra kulture je da bude hrabar, pa da ono šta ne valja iznese u javnost“, istakla je Gojković i dodala da već duže vreme postoje interne revizije ministarstva u ovoj ustanovi.

Komentari

Vaš komentar