Gojković podržala izdavače, poziv Sajmu da razmotri odlaganje manifestacije

Kultura 15. jul 202114:12 2 komentara
Ministarstvo kulture

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je pismo direktorki Beogradskog sajma Danki Selić i podržala predloge Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Udruženja profesionalnih izdavača Srbije, kao i grupacije samostalnih izdavača o odlaganju Sajma knjiga za koji je bio predložen septembar kao datum održavanja, saopštilo je Ministarstvo.

Gojković je u pismu pozvala da Beogradski sajam sagleda predlog izdavača i razmotri odluku da se ovaj Međunarodni beogradski sajam knjiga održi od 11. do 19. septembra.

POVEZANE VESTI

„Imajući u vidu argumente izdavača da produkcija knjiga do termina planiranog održavanja neće biti pripremljena u skladu sa godišnjim planom i da to može dovesti do situacije da ne bude dovoljno novih naslova, potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja je istakla da je potrebno ovu činjenicu uzeti u obzir“, navodi se.

Gojković je ukazala na apele izdavača da bi održavanje Sajma u septembru moglo da prođe bez dovoljne posećenosti, a samim tim i bez ekonomskog opravdanja za izdavače, i navela da se te činjenice moraju ozbiljno razmotriti, posebno imajući u vidu da je prethodna godina usled pandemije Kovida – 19 posebno bila teška za sve koji rade u oblasti kulture.

„Iz svih ovih razloga, u čvrstom uverenju da je zajednički cilj da manifestacija po kojoj su i Beograd i Srbija prepoznatljivi, bude što uspešnija i za izdavače i za posetioce, Gojković je pozvala Beogradski sajam da prihvate iznete predloge izdavača“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare