Gojković: Kultura pomaže da se prevaziđu teškoće izazvane koronom

Kultura 30. mar. 202115:433 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/JAROSLAV PAP

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da kultura deluje kao hrana za dušu i pomaže da se lakše prevaziđe svakodnevica u trenutku kada se čovečanstvo suočava s koronavirusom, kao jednim od najvećih izazova u istoriji.

„Situacija sa pandemijom nije prvi primer koji pokazuje da je kultura možda i potrebnija i delotvornija u teškim vremenima. Кako je to davno primetio jedan od najpoznatijih upravnika ove ustanove Antonije Hadžić, pozorištu je zadatak da nas upozna sa životom u svim nijansama njegovim̕ i zato čvrsto verujem da ćemo u skoroj budućnosti ponovo moći da uživamo u pozorišnim, baletskim i operskim predstavama, bez ikakvih ograničenja i distanci“, rekla je Gojković na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 160 godina od osnivanja Srpskog narodnog pozorišta, ;prenelo ministarstvo.

Kako je istakla, „razvojni put SNP je potvrda da entuzijazam, trud, umeće i upornost velikana koji su igrali na ovim daskama pobedjuju i najveće zlo, te da prave umetničke vrednosti uvek nadju put do publike i zauzmu počasno mesto na kulturnoj sceni“.

Gojković je istakla da institucije kuluture imaju i izraženi obrazovni karakter pogotovo što je jedan od glavnih ciljeva ovog ministarstva stvaranje nove publike, u prvom redu iz redova generacija koje stasavaju u doba tehnološke revolucije.

Komentari

Vaš komentar