GODUM nagrade dobili Električni orgazam, Ana Stanić, Jovan Maljoković

Kultura 21. okt 202118:02 1 komentar
Promo / GODUM

U Ustanovi kulture “Vuk", u sredu 20. oktobra održana je tradicionalna manifestacija GODUM, na kojoj su dodeljene godišnje nagrade Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

“U proteklih godinu dana nas je napustio veliki broj kolega i stvaralaca, velikih i značajnih umetnika, a ovom prilikom bismo hteli da ih se prisetimo i da im se još jednom zahvalimo za pesme svojih duša koje su podelili sa nama. Neka im je večna slava i hvala! Večeras nećemo puno pričati, jer je glavni fokus na proslavi i dodeli nagrada. U čast našeg prerano preminulog predsednika Upravnog Odbora, dragog prijatelja i kolege Miroslava Miše Aleksića, a u želji da prepoznamo doprinos koji je ostavio svojim radom u Udruženju i muzici uopšte, od ove godine nagrada za Nove snage će nositi njegovo ime”, istakao je na početku Ivan Ilić, predsednik Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Kao i prethodnih godina, Udruženje muzičara je dodelilo priznanja kolegama, koji su na najbolji način doprineli razvoju muzike u oblasti džeza, zabavne i rok muzike. U saradnji sa Organizacijom PI, po prvi put ove godine dodelila su se priznanje za interpretaciju iz reda najemitovanijih u 2020. godini po izboru Udruženja, u tri kategorije: džez, rok i pop. Takođe već tradicionalno dodeljena su SOKOJ priznanja za autore najemitovanijih numera u istim kategorijama, i godišnje GODUM statuete u 5 kategorija: Životno delo, Džez, Pop, Rok i Nove snage. Povelje Udruženja muzičara za doprinos muzici odneli su novinarka Olga Kepčija sa radio Beograda 202 i fotograf Nebojša Babić.

Godišnje nagrade GODUM za 2020. godinu dobili su u rok kategoriji Električni orgazam, dok je u pop kategoriji nagradu dobila Ana Stanić. Nagradu za džez odneo je Rade Bulatović Čeja, a statueta nove nade “Miša Aleksić” otišla je u ruke bendu DRAM. Nagrada za životno delo pripala je Jovanu Maljokoviću.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare