Glumci serije „Kljun“ posle nagrade: Mnogo razloga za slavlje

Kultura 15. avg 202216:49 > 16:50
Podeli:

Mnogo je razloga za slavlje, kažu glumci serije "Kljun" nakon što su im na filmskom festivalu u Sarajevu stigle nove nagrade. Premijerno prikazana prošle godine, ova serija prethodno je osvojila i nagradu publike na prestižnom međunarodnom festivalu serija u Kanu. Gledaoci su imali priliku da je premijerno gledaju na televiziji Nova S u Srbiji.

Serija „Kljun“, imala je na Sarajevo film festivalu ukupno osam nominacija: Ivana Vuković osvojila je Srce Sarajeva za najbolju glavnu glumicu dok je Stefan Vukić priznanje dobio u kategoriji Zvezda u usponu.

„Super je kad ima više nominacija i kad se u društvu nagrade dele, kada više ljudi nominovanih iz ekipe dobije, tako da je bilo baš razloga za veselje. Posebno zbog Vukića – ta nagrada nas je obradovala, i mene je obradovala, zbog njega sam ovakvu ulogu napravila, da nije bilo njega ne bi to sve ovako bilo“, rekla je glumica Ivana Vuković.

POVEZANE VESTI

U ovoj kriminalističkoj seriji mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će se uput razotkriti duboko zakopane tajne u vezi sa misterioznom organizacijom, ali i Sonjinom prošlošću.

Strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regiona, ove godine je u konkurenciju za nagrade uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Slovenije.

„Baš zato što je žiri sačinjen od stručnjaka, nagrada mi znači mnogo, ovo je najveća potvrda koju sam mogao da dobijem“, kazao je Stefan Vukić.

Serija „Kljun“ rađena je po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Pored nagrađenih glumaca u seriji igraju ((između ostalih i Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić.)) Kreativni producent i saradnik na scenariju bio je Srđan Dragojević, izvršni producent Delirium Film, a serija je snimljena u produkciji United Medije.