Gledaj Postfestum i pomozi dečjim klinikama u Srbiji

Kultura 07. mar 202215:05 > 15:06 1 komentar
Promo, Mozzart/ foto Dušan Milenković

CEBEF i Mozzart nastavljaju humanu misiju - za svaku prodatu kartu, biće izdvojena sredstva za opremanje ustanova koje zbrinjavaju najmlađe pacijente.

Program FEST-a se nastavlja, ali i humana misija Mozzarta i CEBEF-a! Za svaku kupljenu kartu na PostFESTum-u, koji će tokom ove nedelje biti održan u salama Doma Omladine, DKC-a i Cineplexx Ušće, kompanija Mozzart doniraće sredstva za pomoć dečjim klinikama u Srbiji! Zahvaljujući ovom partnerstvu, prošle godine je na neonatološko odeljenje u Višegradskoj stigao novi inkubator, a sada će biti nastavljena velika akcija opremanja ustanova koje zbrinjavaju najmlađe pacijente.

Publika će u narednih sedam dana moći da uživa u nekim od najtraženijih filmova sa ovogodišnjeg festivala, ali i u osećaju da učestvuje u društveno odgovornoj akciji. Na velikom platnu prikazivaće se: „Kockar”, „Vorteks”, „Heroji”, „Nitram”, „Električni život Luja Vejna”, „Gejm”, „Optužba”, „Šarlota o Džejn”, „Smrt ženskaroša”, „Suncokret”, „Superheroji”, „Zbornica”, „Belfast”, a celokupan program pogledajte OVDE.

Promo, Mozzart/ Dušan Milenković

“Biće to još jedna prilika za one koji nisu stigli da ih pogledaju tokom trajanja festivala”, istakao je Damir Handanović, direktor CEBEF-a. “Takođe, drago mi je da nastavljamo akciju sa našim partnerima iz Mozzarta, sa kojima smo prošle godine realizovali donaciju inkubatora za GAK Višegradska. Na svaku ulaznicu koja bude kupljena za Postfestum, Mozzart dodaje još 100 dinara. Nadamo se da ćemo i ove godine pomoći onima kojima je to najpotrebnije”.

Tokom deset dana trajanja jubilarnog 50. FEST-a, prodato je čak 52.000 ulaznica, a i tradicionalni “Fest na bis” uvek privuče veliki broj gledalaca. Dodatni motiv publici dala je kompanija koja redovno podržava velike kulturne manifestacije, a svake godine izdvaja značajna sredstva i za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije.

Promo, Mozzart/ Dušan Milenković

“U prethodnom periodu, uporedo sa donacijama u borbi protiv korona virusa, trudili smo se da pomognemo u modernizaciji neonatalnih odeljenja. Inkubator je stigao ne samo u Višegradsku, nego i u KC Niš, a posetili smo mnoge druge bolnice u kojima se svakodnevno vode one najvažnije bitke. Novčana sredstva ili preko potrebni aparati donirani su Tiršovoj, Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu, porodilištu u Pančevu… Sada ćemo, zajedno sa našim partnerima iz CEBEF-a, nastaviti veliku akciju opremanja dečjih klinika širom zemlje”, naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija u Mozzartu.

Promo Mozzart/ Dušan Milenković

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare