Formirana radna grupa za pregled „Miroslavljevog jevanđelja“

Kultura 03. feb 202215:09 0 komentara
Wikimedia

Ekspertska radne grupe za pregled kodeksa „Miroslavljevog jevanđelja“ formirana je danas, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Кonstitutivni sastanak Ekspertske radne grupe za pregled kodeksa „Miroslavljevog jevanđelja“, stare i retke knjige od izuzetnog značaja, održan je danas u Ministarstvu kulture i informisanja. Radnu grupu formirala je ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, a u njenom sastavu su eminentni stručnjaci iz oblasti proučavanja i poznavanja srpskog rukopisnog nasleđa: prof. dr Đorđe Trifunović, akademik Jasmina Grković Mejdžor i prof. dr Viktor Savić, viši naučni saradnik iz Instituta sa srpski jezik, SANU“, navodi se u saopštenju.

Radna grupa će u okviru svog rada pregledati rukopis Miroslavljevog jevanđelja i utvrditi redosled i kontinuitet teksta i o tome sačiniti Izveštaj Ministarstvu kulture.

Pregled rukopisa Miroslavljevog jevanđelja, kako se dodaje, biće obavljen u skladu sa Stručnim uputstvom o uslovima čuvanja i izlaganja Miroslavljevog jevanđelja koji je donela Narodna biblioteka Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!