Film „Oaza“ u bioskopima širom Srbije

Kultura 21. maj. 202116:25
Podeli:
Izvor: Promo / FCS, film Oaza Ivana Ikića

Film "Oaza" od 20. maja ušao je u biskopske sale širom Srbije.

Ostvarenje Ivana Ikića, koje je svetsku premijeru imalo na Venecijanskom festivalu, gde je nagrađeno priznanjem za Najbolji evropski film u okviru programa “Dani autora”, bogatog festivalskog života i premijere za domaću publiku na 49. FEST-u gde je ovenčano priznanjem za najbolji film festivala, kao i nagradom “Nebojša Đukelić” za najbolji regionalni film, konačno ulazi u redovan bioskopski repertoar širom Srbije.

POVEZANE VESTI

“Oaza” svoj bioskopski život počinje prikazivanje u Dvorani kulturnog centra i Cineplexx salama u Beogradu, kao i Arena Cineplex-u u Novom Sadu, nakon čega će se naći i na repertoaru bioskopskih sala u Čačku, Mladenovcu, Subotici, Gornjem Milanovcu…

Film predstavlja nesvakidašnju ljubavnu priču između dve devojke i mladića sa posebnim potrebama koja je dočarana autentičnom glumačkom postavkom. Glavne uloge u filmu nose štićenici iz domova za decu i mlade ‘’Sremčica’’ i ‘’Srce u Jabuci’’ Marijana Novakov, Tijana Marković i Valentino Zenuni, dok ostale uloge tumače Goran Bogdan i Maruša Majer.

Prestižni strani filmski časopisi Variety i Screen ‘’Oazu’’ su nazvali hrabrim filmom punim poštovanja, dok ju je domaća kritika okarakterisala kao film razorne snage i jedan od najboljih u protekloj deceniji.

Komentari

Vaš komentar