Drugi sajam savremene umetnosti u Dorćol Platz-u

Podeli:
Izvor: Promo

"Sajam savremene umetnosti" ("Contemporary Art Fair - CAF") održava se po drugi put u Beogradu, od 10 do 13. juna u prostoru Dorćol Platz-a .

„Sajam savremene umetnosti“ – „Contemporary Art Fair – CAF“ održava se po drugi put u Beogradu, od 10 do 13. juna u prostoru Dorćol Platz-a .

Povezane vesti

Cilj ove manifestacije, koja je osnovana prošle godine sa idejom i načelima velikih evropskih i svetskih umetničkih sajmova, je da naša savremena umetnost bude vidljivija u zemlji i inostranstvu, da bi vremenom postavili Beograd na kulturnu mapu velikih umetničkih dešavanja.

Otvaranje izložbe selektovanih dela je 10. juna u 19 časova, u Dorćol Platz-u.

Reprezentativnom postavkom biće predstavljeno 26 likovnih stvaralaca od kojih su mnogi na početku svoje karijere.

Takođe, učesnici ove smotre umetnosti su i dobro poznati, afirmisani autori. Svi oni će se predstaviti raznorodnim likovnim delima, različitih poetika, izvedenih u svim slikarskim tehnikama.

U toku trajanja sajma od 11 do 13 juna biće održane i brojne radionice na kojima će moći da učestvovuju i posetioci, a predavanja i demonstracije vršiće naši izlagači.

Organizatori sajma su galerija „Art for All“, galerija „N.EON“ i likovni umetnik Ivan Kocić.

Izvor : Promo

„Srećna sam što se uprkos mnogim okolnostima koje nam nisu išle na ruku, drugi po redu „Contemporary Art Fair“ održava, što će 26 likovnih stvaralaca imati priliku da u festivalskoj atmosferi prikažu svoje radove i komuniciraju sa publikom. Svaka postavka je mini solo izložba svakog od učesnika“, rekla je Marija Milošević iz glerije „Art for All“ za N1 i dodala:

„Naš CAF, organski raste, malim, ali sigurnim koracima zahvaljujući entuzijazmu učesnika. Cilj nam je da poprimi internacionalni karakter i da u nastupajućem vremenu dobijemo još veću podršku medija, kulturnih institucija u državi, i publike kako bi svi zajedno postavili Beograd na mapu svetskih sajmova umetnosti, jer naši umetnici imaju mnogo toga da pokažu svetu“.

Komentari

Vaš komentar