Dragojević: Ne snimam seriju, napisao sam scenario po motivima „E baš vam hvala“

Kultura 24. maj. 202121:55 > 22:315 komentara
Podeli:
Izvor: Goran Srdanov/Nova.rs

Napisao sam seriju od 10 epizoda, po motivima i u duhu romana “E baš vam hvala” (Marka Vidojkovića), rekao je za portal N1 režiser Srđan Dragojević, demantujući da snima seriju.

Uživao sam pišući i zaista se zabavio kreirajući jedan sasvim novi svet, kaže Dragojević.

U pitanju je, dodaje, žanrovski veoma profilisan sci-fi, u pod-žanru priča o Multiverzumima, sa elementima komedije koja nije česta u romanima i serijama ovog tipa.

„Nemam još uvek jasnu ideju ko bi to mogao producirati, jer je budžet nešto viši od standardnih budžeta naših TV serija. Ali, publika se kod nas nije još susretala sa naučnom fantastikom na našem jeziku, pa verujem da bi taj „susret“ bio veoma zanimljiv“, naveo je Dragojević za portal N1.

Marko Vidojković je roman „E baš vam hvala“ objavio 2017. godine i ta knjiga postala je bestseler u Srbiji i u regionu. On je za portal Nova.rs rekao da je presrećan što scenario radi baš Dragojević koji mu je, kako je naveo, omiljeni reditelj. Nova.rs je pisala, a portal N1 to preneo, da Dragojević i snima seriju, što režiser demantuje. Pojasnio je da ne snima, dodajući da se možda to i desi, jednog dana, ako se pojave zainteresovani.

 

 

Komentari

Vaš komentar

<