Svetlana Bojković izabrana za Ninovu ličnost 2021. godine

Kultura 24. jan. 202214:19 > 15:397 komentara
Podeli:
Ekološki ustanak, protest, blokada puteva, auto put, autoput, Beograd, Sava Centar, Ceca Bojković
Izvor: N1

Glumica Svetlana Ceca Bojković izabrana je za Ninovu ličnost 2021. godine, objavio je danas glavni urednik tog nedeljnika Milan Ćulibrk i naglasio da je redakcija odlučila da joj to priznanje dodeli imajući u vidu pojačanu svest građana o ugroženosti životne sredine i njen angažman na ekološkim protestima.

Ćulibrk je rekao da je Svetlana Bojković svojim angažmanom obeležila proteste koji su organizovani sa svešću da nema života bez zdrave životne sredine, vode, vazduha i zemlje.

„Bojković spada u kategoriju ljudi kojima to, kako se kaže, ‘i nije baš trebalo’ ali ju je unutrašnji poriv naterao na to i nema čoveka u Srbiji koji može da zaboravi sliku kada je stala ispred kamona u bari Reva, za koju ni većina Beograđana do tada nije čula“, rekao je Ćulibrk, obrazlažući odluku redakcije o dodeli nagrade za ličnost godine.

On je na konferenciji za medije povodom dodele Ninove nagrade najavio da će priznanja pesnikinji Mileni Marković, koja je lauretkinja 68. nagrade za roman i Svetlani Bojković biti uručene kada se steknu epidemiološki uslovi za javnu dodelu tih priznanja.

Nagrada "Ninov ličnost godine" ustavnovljena je pre osam godina, a prošlogodišnja dobitnica je infektolog Lejla Ćeranić iz novopazarske bolnice.

Komentari

Vaš komentar