„Borba sa stvarnošću i težnja ka miru“, izložba Natalije Miladinović

Kultura 08. apr. 202109:56
Podeli:
Izvor: Promo

Samostalna izložba slika i minijatura “Inside” umetnice Natalije Miladinović počinje danas u umetničkoj galeriji Pavane art room.

Ovom izložbom umetnica je na ekspresivan način, kroz umetnost dočarala svoja osećanja, a dela iz ove serije naziva i “Crveni ciklus”, jer je crvena dominantna na svim delima.

“Svoja osećanja i emociju ispoljavam kroz svoj apstraktno-ekspresionistički stil i ona su predstavljena kroz moja umetnička dela. To je moj način da glasno govorim o osećanjima” kaže Natalija Miladinović i dodaje: “Poželela sam da stanem ispred praznog platna i iskažem svoja osećanja, oslobodim se do tada nepoznatih strahova“.

Ujedno ovo je put ka velikom delu i samostalnoj izložbi koju spremam za Strazbur koja će se održati u zgradi Saveta Evrope.”

Ova umetnica se do sada predstavila publici kroz različite umetničke oblike, najčešće kroz slikarstvo i fotografiju. Svaki od tih medija, ima zajedničku komponentu – apstrakciju, kojom u najvećoj meri komunicira sa posmatračem.

“Kod Natalije Miladinović primećujemo neodvojivost od intenziteta koloristički oblikovanih emocionalnih izliva, izražajnom senzibilitetu proživljavanja stvarnosti. Dok je u dosadašnjem radu bila primetna uravnoteženost procesa – vidljiva u izbalansiranoj ekspresiji, u radovima iz ove serije vidljiv je nemir, sukob unutar bića, borba sa stvarnošću i težnja ka miru”, kaže kustos izložbe Biljana Jotić i dodaje: “Možda bismo ovaj proces mogli da uporedimo sa trenutkom kada sa vodene površine zaronimo u unutrašnjost njene dubine“.

Natalija Miladinović je jedina umetnica iz Srbije koja je učestvovala na međunarodnoj izložbi “Woman in art for peace”, 2018. godine, koja se održala u Savetu Evrope i time postala ambasador mira u okviru datog projekta, u organizaciji Europe’s Art.

Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, a imala je više samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Članica je ULUS-a od 2017. Živi i radi u Beogradu.

Izložba je otvorena do 22. aprila.

Komentari

Vaš komentar