Boda Ninković otvorio 5. Dunav fest

Kultura 19. avg 202223:331 komentar
Podeli:
Izvor: Nenad Živanović/Fonet

Projekcijom filma Andreasa Drezena "Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša" u Malom gradu Smederevske tvrđave je počeo 5. Dunav fest koji je otvorio glumac i predsednik žirija Slobodan Boda Ninković.

Pročitajte još:

Izrazivši zadovoljstvo što se otvaranje, uprkos najavljenim lošim vremenskim uslovima, uspešno održava pod vedrim nebom, Ninković je, zvanično proglasio festival otvorenim i poručio da je iskustvo gledanja filma u Smederevskoj tvrđavi „daleko bolje od bilo kog bioskopa“.

Idejni tvorac festivala Igor Stanković je osvrnuo na značaj Dunav Film Festa rekavši da ovo peto izdanje predstavlja „praznik filma i stavlja Smederevo na mapu festivalskih prestonica“.

Umetnički direktor Dunav Film Festa, Jugoslav Pantelić predstavio je program festivala i izrazio zadovoljstvo takmičarskom selekcijom koja, kako je ocenio, svake godine postaje sve kvalitetnija.

Pantelić je predstavio žiri koji će ove godine imati zadatak da odabere najbolji od 10 filmova iz takmičarskog programa.

Festival traje do 25. avgusta, a sa predsednikom žirija Slobodanom Bodom Ninkovićem o najboljim filmovima odlučivaće i scenarista Dimitrije Vojnov i glumica Aleksandra Janković, saopštili su organizatori.

Komentari

Vaš komentar