Bjelogrlić pred ex-ju turneju: Nisam pomišljao da će „Let“ biti kultna predstava

Kultura 03. okt 202217:182 komentara
Izvor: TANJUG/ RADE PRELIC

Ekipa najdugovečnije predstave Beogradskog dramskog pozorišta "Let iznad kukavičijeg gnezda" otputovala je danas na eks-ju turneju tokom koje će gostovati u glavnim gradovima nekadašnje Jugoslavije.

„Let iznad kukavičjeg gnezda“ reditelja Žanka Tomića igra se na sceni Makedonskog nacionalnog teatra u Skoplju 4. i 5. oktobra, a kako je pred put rekao Jug Radivojević, upravnik BDP, toliko je interesovanje bilo da je oboren sajt za onlajn kupovinu ulaznica.

Na put su krenuli glumci Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Milan Čučilović, Danijel Sič, Mima Karadžić, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Miloš Petrović Trojpec, Nenad Gvozdenović, Milica Zarić, Jana Milosavljević, Vladan Milić, Miloš Lazarov, Zoran Đorđević, Anja Alač i Nada Macanković.

„Kad jednu predstavu igrate toliko dugo, 17 godina i više od 200 puta, onda to postaje više od pozorišta, deo života. Uloga Mekmarfija je postala deo mene. Potpisujem da niko od nas nije mogao ni da pomisli da će toliko dugo da traje i da će postati kultna. Turneja po glavnim gradovima bivše Jugoslavije ujedno je i omaž onima koji su bili deo nje a više nisu sa nama“, rekao je Dragan Bjelogrlić pred put u Skoplje.

Komentari

Vaš komentar