Bisera Veletanlić: Publika jede ono što joj serviraš, danas važna samo zarada

Kultura 02. sep 202220:46 8 komentara
N1

Legendarna pevačica Bisera Veletanlić sa Vasil Hadžimanov bendom održaće koncert 4. septembra u 20.30 časova, čime otvara seriju muzičkih nastupa pod nazivom "Atrium Sessions" u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF). Za N1 kaže da će na koncertu pevati "svoje bisere" - pesme koje se nisu čule nekoliko godine, pošto je, navodi, dugo nije bilo.

„A bilo je svašta nešto u našim životima. Pevaću pesme koje imam potrebu da pevam…A želim da taj koncert bude nešto u čemu ćemo svi da učestvujemo, da svi pevamo, da se prepustimo snovima, divnoj muzici i tekstovima, i da se svi zajedno ‘zagrlimo’. To je strašno važno, u ovim godinama pogotovo“, rekla je Veletanlić u emisiji Dan uživo na N1.

Najavila je i gošću – Bojanu Stamenov.

„To što ću pevati u nedelju, to jesu biseri, jer kad sad čujem te moje pesme, prosto ne verujem da su mogle da prođu na tržištu gde živimo, jer su mnogo dobre pesme, imaju važan tekst i aranžmane, i vokal, i sve je to strašno bitno, jer nema delića u pesmi gde je fulano“, navela je.

A tremu, kaže, ima, ali se – ne vidi.

„Imam čudnu tremu, koja se ovako ne vidi. Ja i sad imam tremu, i onda pokušavam da pokrijem tako što se smejem i gde treba i gde ne treba“, kazala je Veletanlić.

I dodaje: „Kažu da moram da pevam… I ja onda moram da pevam“.

O festivalima kaže da više nisu ono što su bili, jer je u muzici danas važno samo „kako doći do više novca“.

„I sve se vrti oko toga, ako se tu provuče neka dobra pesma, neki dobar vokal, to je super. Jer više nema veze s muzikom“, kaže.

A problem vidi u onima koji „serviraju“ tu vrstu muzike.

„Publika jede ono što joj serviraš. I ako to što jede serviraš svaki dan, na svim televizijama, ljudi će to zavoleti. Prvo neće, reći će bljak, a posle će reci ‘pa dobro, nije to tako loše’. I onda se tu vrti ‘money, money, money'“, kazala je.

Pogledajte gostovanje u emisiji Dan uživo:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare