Bisera Veletanlić: Bata Kovač – kreativac bez granica, on sam je ostavština

Kultura 14. sep 202211:24 7 komentara

Bisera Veletanlić rekla je da je Kornelije Bata Kovač tu i da će biti tu dok postoji ona i drugi koju su tu i čijih je deo života on bio. "Jači deo (života), bitniji. Muzika je beskrajno važna, a posebno muzika koju je on stvarao, koja živi i živiće uvek. Ostavština je ogromna, on sam je ostavština. On će živeti dok postoje ljudi, optupovao je na dug put", kazala je ona.

Veletanlić je podsetila na svoju pesmu „Zlatni dan“, koju je uradio tandem Spomenka i Kornelije Kovač.

Povezane vesti:

„‘Zlatni dan’ je himna, to smo snimili 1997. i ona nije postojala, tek pre četiri godine je počela da živi i uradila je najlepše što je moglo, na tekst Spomenke i na Batinu muziku. Napravljena je pesma za sva vremena, teško mi je da mislim i kažem nešto pametno. Pesma ‘Smejem se bez smisla’ je komad, Bata kakav je bio, kreativac bez granica, uradio je tu svašta, sećam se da smo snimali i zamolila sam ga da izađe iz studija, on je izašao i kad smo završili uleteo je sa otvorenim ustima, toliko je bio oduševljen kako sam ‘isplela’, imala sam privilegiju, čast i zadovoljstvo da radim sa jednim od najvećih“, navela je umetnica.

Dodaje da će ga pamtiti svi.

„Po svemu što je uradio, nema mlađa ili starija generacija, stalno se motamo oko toga, postoji muzika i ljudi koji to slušaju, Bata je ostavio celog sebe i svoja remek-dela nama“, zaključila je Bisera Veletanlić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare