Birra Moretti i FPU otvorili izložbu „Birramo umetnost“ u Galeriji „Štab“

Kultura 06. jul 202212:45 > 12:47
Promo

Autentično italijansko pivo, Birra Moretti, u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti (FPU) priredilo je zanimljivu izložbu radova studenata grafičkog dizajna i fotografije u Galeriji “Štab” koja će trajati do 10. jula. Izložba u prostoru šoping centra Galerija u Beogradu predstavlja deo projekta podrške mladim umetnicima u Srbiji i promocije njihovog stvaralaštva pod nazivom “Birramo umetnost”.

Umetnički događaj pruža mogućnost studentima da na atraktivnoj lokaciju imaju svoju završnu izložbu radova. Odabrano je nekoliko master radova studenata grafičkog dizajna, prikazana su idejna rešenja o vizuelnom identitetu kulturnih ustanova i kompanija, ali i dizajnu ambalaža različitih domaćih proizvoda.

Promo

Posetioci izložbe, u kojoj je ulaz besplatan, biće ujedno u prilici da osete duh Italije zahvaljujući izloženim originalnim umetničkim radovima inspirisanim vrednostima koje Birra Moretti godinama neguje. Nadahnuti malim životnim zadovoljstvima studenti su na organizovanoj dvodnevnoj radionici, kreirali zanimljive elemente i dali svoj doprinos očuvanju Birra Moretti tradicije koja postoji od 1859. godine.

Pored studenata i brojnih ljubitelja umetnosti, važno mesto na svečanoj ceremoniji otvaranja imao je i vanredni profesor fakulteta na odseku za grafički dizajn i saradnik za međunarodnu saradnju, Miloš Ilić, jedan od kreatora izložbe.

Talentima su potrebni saborci i podrška. Ne zbog toga što su talenti krhki i nežni, nego zato što svi nivoi razvoja našeg društva zavise od toga kako se ophodimo prema talentima. Dizajn je artikulisana, strateška i inovativna delatnost. Kako će funkcionisati i izgledati naši proizvodi, buduće industrije i brendovi se može prepustiti slučaju… ili se može dizajnirati… baš kao i naša budućnost, i budućnost našeg društva, koja se može prepustiti slučaju ili se može dizajnirati. Upravo zbog toga je podrška talentima važna delatnost, koju, na sreću svih nas, nisu svi potpuno zapostavili i na tome smo zahvalni„, rekao je ovom prilikom Ilić.

Ovom događaju prisustvovao je i group brand manager kompanije HEINEKEN Srbija, Darko Milovanović, koji je istakao važnost projekta “Birramo umetnost” i podrške mladima.

Promo

Privilegija je što smo u prilici da sarađujemo sa Fakultetom primenjenih umetnosti, da podržimo mlade umetnike i inspirišemo njihovu kreativnost. Trudimo se da kroz akciju ‘Birramo umetnost’ podstičemo autentičnost u stvaralaštvu studenata, što je i jedna od glavnih vrednosti brenda Birra Moretti. Rezultat je ova izložba, koja je pokazala raskoš njihovog talenta, ali i potrebu da nastavimo da prepoznajemo, podržavamo i ohrabrujemo razvoj umetnika na početku njihove karijere„, istakao je Milovanović.

Promo

Tokom svečanog otvaranja izložbe, svi prisutni su imali priliku da uživaju uz prepoznatljivu italijansku muziku, i u pravom umetničkom ambijentu koji im je priredio Birra Moretti.