Biković kao mladi biolog, snima se film „Izolacija“

Kultura 09. okt. 202111:193 komentara
Podeli:
Izvor: Foto: Miroslav Morača

Počelo je snimanje još jednog srpskog celovečernjeg igranog filma – autori scenarija za film naslovljenog kratko „Izolacija“ su Marko Backović i Marko Jocić, dok film režira Marko Backović, inače, autor scenarija za bioskopski hit „Taksi bluz“ od pre par godina. Glavnu ulogu tumači Miloš Biković, koji je, uz Marka Jocića, i producent ovog ostvarenja, objavio je Filmski centar Srbije.

Prema sinopsisu, Jovan je mladi biolog pun entuzijazma koji iznenadno dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi. Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, smešten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje.

Izvor : Foto: Miroslav Morača

Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi. Kako vreme u izolaciji bude odmicalo, Jovan će biti svedok noćnih poseta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegovu paranoju i strah. Suočen sa nejasnom pretnjom vodiće unutrašnju borbu sa samim sobom u kojoj neće biti siguran da li je ono što mu se dešava realnost ili plod straha. Počeće da preispituje svoju odluku ostanka u šumi. Tačka njegovog mentalnog pucanja biće situacija kada bude video ubistvo u šumi, navode autori.

Autorsku ekipu filma čine i direktor fotografije Đorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar, kompozitor muzike Nikola Jeremić… Uz Miloša Bikovića u ključnoj roli, u Izolaciji ćemo gledati i glumce Miodraga Mikija Krstovića, Anicu Dobru, Mladena Andrejevića, Marka Maka Pantelića.

Filmski centar Srbije podržao je nastanak ovog ostvarenja.

 

Komentari

Vaš komentar