Bašta fest na otvorenom, u žiriju Branka Katić i Ivan Bakrač

Kultura 23. jun 202120:46 0 komentara
Bašta fest

Ovogodišnji Bašta fest, pod sloganom OFFLINE biće održan od 1. do 4. jula u Bajinoj Bašti. Prva tri dana žiri će pod otvorenim nebom ocenjivati 30 filmova iz 21 zemlje, dok će poslednjeg dana festivala publika imati priliku da pogleda debitantsko ostvarenje reditelja Nemanje Ćeranića, Lihvar.

Pored filmskog programa, Bašta fest i ove godine organizuje Bašta pitch, radionicu za mlade filmske autore iz zemlje, kao i radionicu “Najgluplji film”, namenjenu mladim Bajinobaštanima. Tokom celog festivala u u Galeriji Ustanove „Kultura“ Bajina Bašta, biće postavljena izložba filmskih plakata, “Tragovi jednog vremena”, piše FCS.

Glavni žiri ovogodišnjeg Bašta Festa sastoji se od tri člana i to: Branke Katić, glumice iz Srbije, Ivana Bakrača, reditelja iz Crne Gore i Asje Krsmanović, dramaturškinje i selektorke Sarajevo Film Festivala u kategoriji studentski film. Nagrade će biti dodeljene za: najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija). Žiri ima pravo da dodeli i dve specijalne nagrade, kao i da neku od nagrada podeli ili ne dodeli.

Na trećem Bašta festu uspostavljena je specijalna nagrada za najbolju kameru (Zlatna vizuelizacija), koja se dodeljuje uz podršku rentala «Cineplanet». Žiri osmog Bašta festa za ovu nagradu biće Mikša Anđelić, direktor fotografije iz Srbije.

Žiri mladih sačinjen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte takođe dodeljuje svoju nagradu za najbolji film, a njihovo učešće u samom programu podstiče kritički stav lokalne omladine. Ovogodišnji Žiri mladih čine: Tijana Spasojević, Vanja Jevtić i Nemanja Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!