Bajić: I srpski pisac može da ponudi dobar krimi roman, menja se čitalačka svest

Kultura 03. maj. 202111:32 > 11:391 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Pisac kriminalističkog romana "Smrt u ružičastom" Đorđe Bajić rekao je u Novom danu da ga je interesovanje čitalaca iznenadilo i obravodalo. "Pišem sa namerom da budu čitani, ali slabije su se čitali domaći autori... sad se vidi promena, ima dosta pisaca koji u tom žanru rade i mislim da se sad polako čitalačka svest menja da vide da i srpski pisac može da ponudi dobar, zanimljiv, kvalitetan triler, krimi roman", kazao je on.

Skandinavci imaju pisca Jua Nesbea, a kada je o trilerima reč, mi imamo Đorđa Bajića – napisao je to o svom kolegi pisac Goran Skrobonja.

Bajić kaže da to poređenje godi, ali da je ambiciozno, jer je Nesbe pisac sa velikim stažom i ogromnom popularnošću. „Godi, ali treba još dosta da se dokažem i uradim, da bih prišao njemu“, kaže pisac.

On je rekao da se nada i da će se desiti i ekranizacija ovog romana. „To je logični korak sledeći, da se od kriminalističkog romana napravi serija ili film. Ima nekih razgovora na tu temu, ali još je rano“, dodaje.

„Smrt u ružičastom“ je krimi roman smešten u Beograd, kaže pisac, ali izmišljen roman. „Ne treba ga u realističnom ključu čitati, ali delići naše stvarnosti se nalaze na stranicama svakako.

Komentari

Vaš komentar