Avramović o „Prolećnoj pesmi“, snimljen za devet dana, u tri grada i dve države

Kultura 14. maj 202116:49 0 komentara
FEST

Pisanje scenarija za film "Prolećna pesma" bilo je katarzično, rekla je rediteljka Natalija Avramović, govoreći o iskustvu rada na tom ostvarenju, u kome je učestovala i kao producentkinja i koscenaristkinja. Ovaj film premijerno će biti prikazan večeras u Domu omladine.

„Samo pisanje scenarija je bilo jako katarzično, i ono me je oslobodilo svih emocija koje sam imala u prethodnom periodu. Znala sam da ovaj film treba da snimim što pre, dok je sve to još uvek živo i stvarno u meni. Snimanje je trajalo samo devet dana, u tri grada i dve države. Tempo je bio naporan, ali ja sam verovala u ovaj film i priču, i s puno entuzijazma sam radila sve što je trebalo da se uradi“, navela je na konferenciji za medije.

Treme nema, ali tu je uzbuđenje, rekao je Nemanja Ćeranić, reditelj filma „Lihvar“, govoreći o doživljaju svetske premijere na FEST-u.

FEST

Ćeranić je govorio i o osobenostima zelenaša Mundira, glavnog lika u filmu. „U pitanju je poprilično težak posao, koji je poprimio neku drugačiju formu danas. U tom poslu postoji tradicija kroz istoriju, ali danas je to potpuno drugačije. On želi da se promeni, ali mu okolnosti to ne dozvoljavaju. On je u sivoj zoni, u kojoj pokušava da se izvuče, ali očigledno ga put vodi na neku potpuno drugačiju stranu“.

„Super je što smo u Glavnom takmičarskom programu, na čemu smo zahvalni FEST-u“, dodao je on na konferenciji za medije FEST-a.

U subotu, 15 maja, reprizno će biti prikazani filmovi „Jazavac pred sudom: With the Badger on Trial“ (9h u Domu omladine Beograda), „Lihvar“ (9h u Kombank dvorani), „Oaza“0 (11:30 u Kombank dvorani), „Prolećna pesma“ (11:30 u Domu omladine Beograda), kratki film „Varnica“ (9h u Kombank dvorani, pred projekciju filma „Lihvar“), i „Zora“ (14h u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!