Arsić: Ejmi nije želela da bude na Kalemegdanu, a dižemo joj spomenik tamo

Kultura 21. jun 202114:27 > 14:3331 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Beograd treba da se oduži Ejmi Vajhaus, ali betonski spomenik na mestu njenog poslednjeg koncerta - nije rešenje, ocenio je reditelj Vojkan Arsić, govoreći o najavi gradskih vlasti da će raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika toj pevačici.

„Ne treba nam puno zdravog razuma da shvatimo šta je iza ovoga, potpuno prepoznatljiv algoritam: objaviće međunarodni konkurs na kojem će sasvim slučajno da osvoji neko njihov ili u dilu s nekim njihovim, koštaće deset puta više ili i više od toga, nego što bi realno koštao, i tu će se podmiriti šta treba unutar stranke. Veći problem je što će taj spomenik ostati“, ocenio je Arsić.

POVEZANE VESTI

Generalno nije ni popularno niti lepo sklanjati spomenike, dodao je on.

„I to je veći problem. Što će spomenik ostati i što će biti pogrešan. Ne mislim na njegovu estetiku, iako se i toga plašim, već na to da spominik Ejmi Vajnhaus ne treba da bude od betona, a Goran Vesić ne može dalje od toga“, naveo je.

Jedan spomenik, smatra Arsić, nije ono što je nekad bio – parče mermera il betona, već više od toga.

„Svi znamo kako je izgledao njen koncert u Beogradu, da je bila loše, da nije želela tu turneju, da je želela samo da stvara muziku. Ejmi nije želela da bude na Kalemegdanu, i na toj turneji, a mi hoćemo da joj podignemo spomenik na tom mestu“, istakao je.

Arsić je rekao i da „apsolutno Beograd treba da se oduži Ejmi, ali ovo nije način“.

Komentari

Vaš komentar