Žan Mark Bar za N1 o predstavi Krojcerova sonata u Beogradu

Kultura 12. jun 201515:23 > 15:24
N1

Proslavljeni francuski glumac Žan Mark Bar posle mnogo godina vratio se teatru, a na daske koje život znače staće u Beogradu. Predstava "Krojcerova sonata", u kojoj Žan Mark Bar glumi Tolstoja, imaće svoju premijeru 14. juna u pozorištu Madlenijanum.

Karata za premijeru više nema, nema ni za prvu, pa ni za drugu reprizu, a razlog je glumac koji se proslavio filmom „Veliko plavetnilo“.

Mislim da sam napravio dobre izbore posle poslednje predstave koju sam igrao u parizu 1993. godine. Zbog čudne veze koju imam sa Goranom Šušljikom i Irinom Dečermić odlučio sam se da radim ovaj komad. A mislim i da sam uspeo da sačuvam talenat da se vratim na scenu„, rekao je francuski glumac.

Dok se svira sjajna Betovenova Krojcerova sonata uživo, za violinu i klavir, koju izvode dve umetnice – Irina Dečermić i Sonja Kalajić, teče čudna priča o neobičnim bračnim, ljubavnim, partnerskim odnosima između slavnog pisca Lava Tolstoja i njegove supruge Sofije.

Suština teksta je jedan Tolstojev stav koji je bio dosta radikalan. Tekst je bio i zabranjen, dovodi u pitanje instituciju braka, kaže Irina Dečermić.

Ulogu Lava Tolstoja na premijeri i reprizi tumačiće Žan Mark Bar, i cela predstava će se igrati na engleskom jeziku.

Nakon toga tu ulogu će igrati Goran Šušljik, koji potpisuje i režiju, a Žan Mark Bara očekujemo ponovo u oktobru ove godine.