Animirani film "Veliki robot" nagrađen na festivalima u Kanadi i Indiji

Kultura 18. dec 202000:00 > 00:07
Izvor: Promo

Kratki animirani film "Veliki robot" osvojio je glavnu nagradu na kanadskom festivalu kratkog filma "Canada Shorts" u Nju Bransviku i još tri priznanja.

Kako je saopštio režiser Vojin Vasović film je pored glavne nagrade osvojio i nagradu za najbolju režiju, najbolji kanadski film i najbolji animirani film.

Iste nedelje „Veliki robot“ osvojio je Zlatnu nagradu u kategoriji za Najbolji kratki animirani film na Mumbai Internacionalnom Film Festivalu.

Animirani film o malom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju, napisao je i režirao Vojin Vasović, a art direkciju potpisuje Nikola Stepković.

Film je nastao u koprodukciji sa beogradskim studijom „Digital Assets Tailors“ i „To Blink“ studio iz Kanade.

Film su podržali Filmski centar Srbije, grad Kragujevac, Ontarijski fond za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond.

Od 2.500 pristiglih filmova, „Veliki robot“ je među 20-ak odabranih za prikazivanje na Internacionalnom festivalu animiranog filma u Palm Springsu od 22. decembra do 2. januara.

Film će biti prikazan i italijanskoj publici na „Punto Di Vista“ festivalu u takmičarskom programu ovog meseca i Animakids programu Malog festivala animacije 23. decembra.

Australijska premijera rezervisana je za „Flikerfest 30. Internacionalni festival kratkog filma“ od 22. decembra do 31. januara 2021. godine.