Vasilić preuzeo dužnost v.d. direktora Šabačkog pozorišta: Scena mora da blista

Kultura 15. dec 202010:21 > 11:13
Šabačko pozorište

Vladimir Vasilić preuzeo je dužnost v.d. direktora Šabačkog pozorišta. Vasilić je diplomirani glumac, saopštilo je to pozorište.

POVEZANE VESTI

 „Trenutnu nepovoljnu epidemiološku situaciju iskoristiću da upoznam i pokušam da rešim tehničke probleme u pozorištu uz pomoć gradske uprave. Scena mora da blista. Sala mora da bude puna i aplauz mora da se čuje. Pozorištu je to najveća nagrada“, rekao je on.

Kako se navodi u saopštenju, Vasilić je rekao da će se to pozorište „bez obzira na trenutnu situaciju, svakako posvetiti i repertoaru i vraćanju publike u pozorište, uz poštovanje svih epidemioloških mera“.

Vasilić je na funkciju stupio nakon što je Skupština grada Šapca razrešila mandata prethodnu direktorku Milenu Minju Bogavac. Skupština je razrešila i direktorku Narodnog muzeja u Šapcu Nelu Tonković. Bogavac i Tonković su na zajedničkoj konferenciji za štampu navele da su „nezakonito razrešene mandata i da nije poštovana procedura za to“, kao i da o tome nisu ni obaveštene pre sednice Skupštine grada.

Smene su osudile brojne organizacije i udruženja umetnika i kulturnih radnika, ocenjujući da se radi o političkoj odluci.