Rambo Amadeus: Napad na Seku Sablić je politički autogol

Kultura 05. dec 202010:52 > 10:53
N1

"Etiketirati Seku Sablić zbog njenih stavova nije ništa drugo nego politički autogol", rekao je muzičar Rambo Amadeus, komentarišući za Nova.rs nedavne napade poslanika SNS na glumicu Seku Sablić, ali i komentare koje je o glumici na RTS-u dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“S obzirom na bojkot opozicije na poslednjim višestranačkim izborima, parlament je u nešto drukčijem sastavu nego što bi bio da ima svoj pun legitimitet. Samim tim ne treba sa punom ozbiljnošću ni razmatrati sve ono što tamo pojedinci izgovaraju. Seka Sablić je jedan od stubova kulturnog identiteta Srbije i kao takva ima apsolutno pravo da javno analizira ovdašnje društvene prilike. Etiketirati Seku Sablić zbog njenih stavova nije ništa drugo nego politički autogol, dat iz čiste nepristojnosti, neznanja i trapavosti, svaki ozbiljan politički protagonista će se od takvih istupa distancirati”, rekao je Rambo Amadeus za Nova.rs.

POVEZANE VESTI

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u četvrtak je gostujući na RTS-u rekao je da nije saglasan sa onim što je poslanik SNS Marko Atlagić rekao o Seki, ali da je “izašao njen čisto politički intervju.”

“Nisam saglasan sa načinom na koji se poslanik Marko Atlagić obratio glumici Seki Sablić… Ali, izašao je njen čisto politički intervju. Ni sa jednom rečenicom se ne bih saglasio. Ali, takođe nije bilo potrebno ni Marku da karakteriše i daje svoju ocenu kakva je Seka Sablić. To je politički pogrešno”, rekao je Vuči.

Glumica je u intervjuu koji je ranije dala za nedeljnik NIN, pričala kako je umetnost na margini društva, kako su takvom orijentacijom mladi ljudi prepušteni jeftinoći, poremećenim vrednostima ili su osuđeni na iseljavanje iz zemlje, odnosno na bežaniju, a da je to u ovakvim režimima prirodno.

Seka Sablić se osvrnula i na celokupno stanje u zemlji, rekavši da agresija laži dugo traje, kao i da je ovo zemlja “da umreš od smeha”.