Otvaraju se pozorišta u Beogradu nakon šest meseci, BDP prvi počinje sa radom

Kultura 04. sep 202013:49 > 13:58
Tanjug/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da se i druga pozorišta u Beogradu pripremaju za izvođenje predstava, ali da je prvo u kome će se u petak uveče, nakon šest meseci pauze odigrati predstava, Beogradsko dramsko pozorište, objavio je Beoinfo.

POVEZANE VESTI

Vesić je rekao da je u Beogradskom dramskom za vreme pauze „urađeno mnogo toga“, između ostalog i letnja scena, koja ima mesta za 160 ljudi, kao i da će, poštujući sve mere, moći da primi oko 80 gledalaca.

„Tokom leta pokušali smo da organizujemo pozorišne predstave na otvorenom, na stadionu Tašmajdan. Nažalost, zbog pogoršane epidemiološke situacije morali smo da prekinemo posle samo dve predstave Pozorišta na Terazijama“, kazao je Vesić i dodao da je „Trpele“ prva predstava koja će biti odigrana.

Vesić je dodao i da „sva pozorišta polako ulaze u režim rada, te da će se tokom jeseni ona vratiti Beograđankama i Beograđanima“.

Tanjug/Beoinfo

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević je rekao da je na veliko zadovoljstvo i publike i zaposlenih dobijena letnja scena „BDP arena“ sa 160 mesta, kao i da će ova scena u septembru biti korišćena podrazumevajući maksimalni broj igranja.

„Ideja je da sledeće godine izađemo ranije, u maju i junu, zatim u avgustu i septembru. Ova scena je montažno-demontažna, a u perspektivi i u planu je da to bude pravi amfiteatar. U septembru će biti odigrano 16 predstava u 25 dana i to će biti nastavak pozorišnog života nakon šest meseci, koje smo iskoristili da radimo neke infrastrukturne stvari i pripremamo predstave“, rekao je Radivojević.

On je rekao i da je „120 ugovoraca i zaposlenih u toj ustanovi testirano, da su dobijeni negativni testovi (na koronavirus), te da se vodi računa i o publici“.