Besplatni programi Nišvila od 17. do 20. septembra na više lokacija

Kultura 03. sep. 202012:06 > 12:13
Podeli:
Izvor: Nišville džez festival/Zoran Ćirić

Direktor džez festivala Nišvil Ivan Blagojević rekao je da će Nišvil organizovati besplatno sve ostale programe, izuzev glavnog, od 17. do 20. septembra na više lokacija, sa ukupno 450 gledalaca raspoređenih na po dva i po metra rastojanja.

„Republički krizni štab nije odobrio održavanje glavnog programa Nišvila za 4.000 posetilaca na platou niške Tvrđave, površine 20.000 kvadrata, odnosno pet kvadrata po posetiocu, uz primenu svih preporučenih mera zdravstvene zaštite, pa će Nišvil organizovati besplatno sve ostale programe, izuzev glavnog od 17. do 20. septembra na više lokacija, sa ukupno 450 gledalaca raspoređenih na po dva i po metra rastojanja“, saopštili su organizatori festivala.

Najviše stolica (250) biće postavljeno na Youth stage, a po 50 će biti raspoređeno na Jazz for kids bini, Welcome, Kristina i Movie binama.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević izjavio je da je namera bila da ispoštuju entuzijazam najmlađih umetnika, koji su se mesecima radovali nastupu na Nišvilu, kao i da Nišlije osete delić optimizma i atmosfere Nišvila, koja im je uskraćena ove godine zbog pandemije.

Od 17. do 20. septembra biće organizovano 32 koncerta, četri pozorišne predstave i prikazano 69 muzičkih filmova.

Na otvaranju 17. septembra biće uručena nagrada za životno delo proslavljenom džez pijanisti, kompozitoru i pedagogu Miši Krstiću.

Direktor Nišvila napominje da je ONLINE Nišvil, od 13. do 16. avgusta na Letnjoj pozornici, putem live streaminga ispratilo nekoliko desetina hiljada gledalaca koji su mogli videti 18 koncerata, četiri pozorišne predstave, 35 filmova, street art performans i izložbe slika i stripa.