Muzej: Maske sa motivima umetničkih dela rasprodate, uskoro ponovo u prodaji

Kultura 13. avg 202013:42 > 13:53
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Narodni muzej u Beogradu predstavio je seriju maski za zaštitu od koronavirusa sa motivima umetničkih dela koja se čuvaju u ovoj ustanovi kulture.

POVEZANE VESTI

Na maskama se mogu videti detalji stvaralaštva domaćih i stranih umetnika, a usled velikog interesovanja, maske su brzo rasprodate. Tokom poslednja dva dana građani su stajali i u redovima ispred muzeja, ne bi li uspeli da uzmu primerak za sebe.

„Od samog početka, kad su maske krenula da pristižu u našu suvenirnicu, na Trgu republike, interesovanje je zaista bilo veliko i vremenom je sve više raslo. Tokom protekla dva dana zaista smo svedočili jednom društvenom fenomenu da su se formirali redovi, ne da bi se posetila neka izložba, već prvi put ispred suvenirnice i poslednji kontingent je otišao za dva dana. Maska na mom licu je sa motivom slike ‘Kosovski božur’, iz 1913. koju je radila Nadežda Petrović, a postoji još 20-ak motiva sa slikama i eksponatima iz Narodnog muzeja. Biće ih ponovo u prodaji, samo da se proizvedu, u narednih par dana stići u Narodni muzej“, rekla je Lidija Ham, kustoskinja Narodnog muzeja.