Martovski festival od 25. do 29. marta u Domu omladine

Kultura 11. feb 202016:49 > 16:54
Beoinfo

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, 67. po redu, poznatiji kao "Martovski festival", biće održan od 25. do 29. marta u Domu omladine, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Kako je preneo Beoinfo, pomoćnik gradonačelnika i predsednik odbora Festivala Andreja Mladenović rekao je da je ono što je specifično za festival jeste mogućnost da publika razgovara sa autorima i kroz radionice sazna nešto više o temama koje ih zanimaju.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl naglasio je da 67. „Martovski festival“ postaje javno dobro svih, kao što neki filmovi posle određenog broja godina postaju „public domain“ filmovi, što znači da svako može da ih gleda.

Umetnički direktor „Martovskog festivala“ Dejan Dabić istakao je da se festival nalazi između tradicije i novih okolnosti.

„Isti je broj nagrada i takmičarski program, kakav je bio i prethodnih godina. Imamo dokumentarne filmove do 50 minuta i preko 50 minuta, kratke igrane, animirane, video-art i kratke igrane filmove koji su u međunarodnoj selekciji“, rekao je Dabić.

Cena ulaznica biće ista kao i prošle godine, 200 dinara, dok će studenti filmskih akademija uz indeks moći besplatno da posećuju projekcije.