Vlada postavila Viktora Kiša za v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti

Kultura 31. jan. 202012:29 > 12:32
Podeli:
Izvor: Anadolija/ Filip Stevanović

Vlada Srbije je za vršioca dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu imenovala Viktora Kiša, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja. Prethodno je Vlada na jučerašnjoj sednici donela odluku o razrešenju Slobodana Nakarade koji je od 2015. godine obavljao funkciju v.d. direktora Muzeja.

Za dva nepopunjena mesta u Upravnom odboru Muzeja savremene umetnosti Vlada je imenovala Vladislava Šćepanovića, nekadašnjeg v.d. direktora Muzeja i kandata za direktora na konkursu raspisanom u januaru 2019, i Nikolu Kolju Božovića.

Viktor Kiš je rođen 1973. godine u Beogradu, gde je završio Fakultet primenjenih umetnosti – Odsek za keramiku. Najpoznatiji je kao osnivač festivala „Devet“ u prostoru Stare ciglane u Beogradu, na kojem je i sam izlagao skulpture.

Povodom imenovanja za v.d. direktora MSUB-a, Kiš je izjavio Tanjugu da planira da implementira principe festivala „Devet“ u funkcionisanje MSUB-a.

Vlada je na predlog Ministarstva kulture i informisanja, donela odluku o imenovanju Jugoslava Pantelića za direktora Jugoslovenske kinoteke, kao i odluku o imenovanju Vladimira Dekića za direktora Ansambla „Kolo“.