Mladi glumac iz severne Kosovske Mitrovice igraće na Brodveju

Kultura 20. nov 201912:07 > 12:08
N1

Tridesetogodišnji glumac iz Severne Mitrovice Branislav Stanković igraće u decembru u čuvenom teatru "La Mamma" na Brodveju u Njujorku.

Na jednoj od najprestižnijih pozorošnih scena na Brodveju, Stanković će igrati u u predstavi Trojanke nastaloj po motivima Euripidove tragedije.

Predstava je igrana u Kosovskoj Mitrovici, a rezultat je saradnje reditelja Andreja Serbana sa umetnicima iz Kambodže, Gvatemale i sa Kosova, rekao je portalu KoSSev Stanković objašnjavajući kako je došlo do toga da dobije poziv američkog pozorišnog reditelja da igra u Njujorku.

Branislav Stanković diplomirao je glumu na prištinskom Fakultetu umetnosti sa predstavom Zoološka priča u Zvezdara teatru. U Narodnom pozorištu Priština igrao je u predstavi Žica za koju je režiju radio Goran Šušljik i u predstavi Šuma Miloša Cvetkovića. Igrao je u filmovimaSporazum Peđe Radonjića i Govorna mana Gorana Markovića. Pored glume, bavi se i muzikom.

Ovaj mladi glumac kaže da se raduje saradnji sa ljudima sa Džulijarda, jedne od najprestižnijih škola muzičke i dramske umetnosti.